Aandelen

Aandelenuitgifte door sharefundingplatform Eyevestor

Fundingronde geopend voor gebruikers en investeerders

Aandelenuitgifte door sharefundingplatform Eyevestor

Gijs Dalen Meurs

Utrecht,
Sharefunding- en engagementplatform Eyevestor heeft haar eigen fundingronde geopend voor haar gebruikers en investeerders. Geheel in lijn met het concept van dit Utrechtse bedrijf wordt financiering voor groei gegenereerd middels sharefunding. Einde 2019 ging ook een investeringsronde van start, waarbij €250.000 werd opgehaald bij 198 mensen om Eyevestor de eerste push te kunnen geven. Nu, 3,5 jaar later, krijgen alle Eyevestor gebruikers weer de kans mee te investeren. De opbrengst van deze nieuwe sharefundingsactie is bedoeld om de organisatie verder te professionaliseren, het team uit te breiden en de gebruikerservaring te verbeteren. Ook wil het bedrijf een internationaliseringsslag maken.  

Pionier

Als pionier van sharefunding heeft Eyevestor in de afgelopen drie jaar haar potentie bewezen. In 2021 groeide Eyevestor met 300% en het platform telt inmiddels 24.000 gebruikers die voor iets meer dan 30 mio investeerden in meer dan zeventig ondernemingen. Via het platform kan ieder MKB-bedrijf, startup of scale-up online, digitaal en volledig geautomatiseerd aandelentransacties afhandelen. Niet alleen om de groei en ontwikkeling van bedrijven te financieren maar ook om het laagdrempelig en eenvoudig te maken om investeerders, klanten en medewerkers op elk moment bij het bedrijf te betrekken.

Practice what you preach

Voor Eyevestor zelf is nu het moment gekomen om op te schalen. CEO en initiatiefnemer Gijs Dalen Meurs: ”De startup fase is voorbij, tijd om op te schalen. Wij zitten natuurlijk met onze neus bovenop de ontwikkelingen en weten precies wat de kracht is van het mede-eigenaar maken van klanten, medewerkers en investeerders. Dus in het kader van practice what you preach beginnen we nu onze eigen sharefundingronde. We willen vooral onze gebruikers de kans en mogelijkheid geven te participeren in onze groei. Om onze ambitieuze expansieplannen te verwezenlijken zullen we straks ook met grotere investeerders gaan praten.”

Vorig bericht BAM rapporteert € 182 miljoen gecorrigeerde EBITDA
Volgend artikel GO Sharing start met elektrische deelscooters in Leusden

Nu op WijUtrecht