Samenwerking

KVK en SightLabs gaan strategische samenwerking aan

SightLabs is een cybersecurity specialist en spin-off bedrijf van onderzoeksinstelling TNO

KVK en SightLabs gaan strategische samenwerking aan

Utrecht,
De Nederlandse detectie specialist SightLabs en KvK slaan de handen ineen om de KvK netwerkinfrastructuur te voorzien van cybersecurity oplossingen. De samenwerking richt zich vooral op het implementeren van effectieve Netwerk Detectie & Response beveiligingsoplossingen, met name in de fase van een (potentiële) breach van het KvK netwerk. SightLabs is de specialist op dit gebied en is ook ervaren in gedragsanalyse, clustering en classificatie ten behoeve van het detecteren van indringers in het netwerk van organisaties.

Cybersecurity

SightLabs is een cybersecurity specialist en spin-off bedrijf van onderzoeksinstelling TNO. SightLabs is ontstaan vanuit de behoefte van met name het MKB+ en Corporate segment. Om tijdig indringers die zich binnen het eigen netwerk bevinden te kunnen detecteren. Anders dan de technologie die zich grotendeels richt op het detecteren van indringers op basis van reeds bekende kenmerken. Richt SightLabs zich op nieuwe, onbekende indringers die middels zeer gerichte aanvallen naar binnen zijn gekomen.

“Het netwerk is ook bij KvK een zeer gevoelige en bedrijfskritieke factor”, vertelt Norbert Eelman, Manager Cybersecurity van KvK. “De uitdagingen op dit gebied blijven permanent groeien zoals het eind vorig jaar gevonden beveiligingslek Log4j ook bij ons maar weer eens aantoonde. Om onze gehele weerbaarheid als (IT security-) organisatie te vergroten hebben we een selectie aan cybersecurity services opgezet en hebben deze nog verder uitgebreid met het platform van SightLabs.”

Gedeelde focus op de holistische kijk op cybersecurity

De overeenkomst tussen KvK en SightLabs is voortgekomen uit de visie. Om de bedreigingen nog beter het hoofd te kunnen bieden. “Daarvoor is het essentieel om de enorme hoeveelheid netwerkdata op zo’n manier te kunnen bewerken. Dat je in staat bent om de spreekwoordelijke speld in de hooiberg te kunnen vinden”, vertelt Martijn Brugman, CCO bij SightLabs.

Voor KvK ontstond de behoefte om ook op andere manieren indringers te kunnen opsporen. Door haar waardevolle intellectuele eigendommen is KvK een aantrekkelijk doelwit van zeer gerichte aanvallen voor criminele organisaties. Deze zeer gerichte aanvallen zijn moeilijk te detecteren door detectiemethoden die gebaseerd zijn op traditionele methoden. Een manier om zonder de kennis van kenmerken van indringers deze toch te kunnen opsporen. Is gebruik te maken van gedragsherkenning.

Vorig bericht Provincie stelt strategisch beleidskader grondbeleid voor
Volgend artikel BAM rondt verkoop Wayss & Freytag Ingenieurbau aan ZECH Building af

Nu op WijUtrecht