Infra

Werkzaamheden verkeerslichten op twee kruisingen in Soesterberg

Werkzaamheden bestaan uit aanbrengen van bekabeling en rateltikkers

Werkzaamheden verkeerslichten kruisingen SoesterbergSoesterberg,
Aannemer Vialis voert vanaf maandag 13 maart 2023 werkzaamheden uit aan de verkeerslichten op twee kruisingen van de N237 (Amersfoortseweg en de Amersfoortsestraat) in Soesterberg, in opdracht van de provincie Utrecht. De werkzaamheden zijn 24 maart afgerond. Het gaat om de kruisingen met de Rademakerstraat en met de Richelleweg (N413).

Werkzaamheden kruispunt Amersfoortseweg – Rademakerstraat

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van bekabeling en rateltikkers bij de verkeerslichten bij de voetgangersoversteken. De rateltikkers maken geluid zodat ook blinden en slechtzienden weten wanneer ze veilig kunnen oversteken.
De werkzaamheden starten op maandag 13 maart en duren tot uiterlijk vrijdag 17 maart. De aannemer werkt met een graafmachine en een kraan, tussen 07:00 en 15:30 uur. Rond de kruising wordt een snelheidsbeperking ingesteld en er is een bermafzetting waarbij alle verkeer gewoon doorgang kan vinden.

Werkzaamheden kruispunt Amersfoortsestraat – Richelleweg

De werkzaamheden betreffen regulier groot onderhoud en bestaan uit het vervangen van de staande masten van de verkeerlichten, het schilderen van de hangende masten (zweepmasten) en het vervangen van de verouderde lantaarns. Daarnaast worden de defecte onderdelen van de detectie in het wegdek vervangen.
In de week van 13-17 maart worden er wat voorbereidende meetwerkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden vinden plaats buiten het verkeer en geven geen hinder.
De “echte” werkzaamheden starten op maandag 20 maart en duren tot en met vrijdag 24 maart. De aannemer werkt met graafmachines, hoogwerkers en een kraan, tussen 07:00 en 15:30 uur. Rond de kruising wordt een snelheidsbeperking ingesteld en het verkeer moet in beide richtingen gebruik maken van één rijstrook in plaats van twee. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer veilig over het kruispunt te leiden. Tijdens de werkzaamheden kan sprake zijn van enige vertraging.

Vorig bericht Toekomstbestendige logistieke operatie is datagedreven
Volgend artikel Inspectie riolering tussen Montfoort en Linschoten

Nu op WijUtrecht