Detailhandel

GO Sharing start met elektrische deelscooters in Soest

Wil hiermee duurzamer alternatief bieden voor autoritten in stad

GO Sharing deelscooters Soest

Soest,
Deelvervoerbedrijf GO Sharing start vandaag met het plaatsen van circa 80 elektrische deelvoertuigen in Soest. Het bedrijf wil hiermee een duurzamer alternatief bieden voor autoritten in de stad en van en naar Amersfoort en Hilversum.

Vanaf vandaag worden de eerste elektrische deelscooters en -fietsen in Soest geplaatst. De deelvoertuigen zijn via de GO Sharing app terug te vinden en te reserveren. De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut voor het gebruik van de deelvoertuigen. Ook is het mogelijk om het voertuig in de parkeerstand te zetten, zodat het tot de beschikking blijft na een pauze. De accu’s van de deelvoertuigen worden door medewerkers van GO Sharing vervangen zodra ze leeg dreigen te raken.

Elektrische deelfietsen, -scooters en -auto’s

De elektrische deelvoertuigen zijn onderdeel van het multimodale aanbod – elektrische scooters, e-bikes en auto’s – waarmee GO Sharing de reis van deur tot deur, ook tussen regio’s, wil ondersteunen met deelvervoer.

GO Sharing CEO Raymon Pouwels legt uit: “Eigen vervoer is in de meeste gevallen nog milieuvervuilend en neemt onnodig veel openbare ruimte in beslag. In onze missie om eigendom van voertuigen te vervangen door deelmobiliteit, is het ondersteunen van de reis van deur tot deur cruciaal. De deelvoertuigen zijn voor iedereen beschikbaar, particulier en zakelijk, en het is ons doel om overal binnen 3 minuten lopen een deelscooter of e-bike te bieden. Allemaal via één app en tegen een tarief dat concurreert met het bezit van een auto.”

Vorig bericht GO Sharing start met elektrische deelscooters in Leusden
Volgend artikel IDH uit Utrecht en Conseil du Café-Cacao lanceren Cocoaperation

Nu op WijUtrecht