Energie

HeatTransformers stelt Remco de Jong aan als COO

Voormalig Coolblue-er stapt in bij platform voor warmtepompen

HeatTransformers Remco de Jong

Gijs van Vrede, Remco de Jong & Stijn Otten

Woerden,
Remco de Jong (35) begint per direct als Chief Operational Officer bij HeatTransformers, marktleider in warmtepompen. Na een carrière van tien jaar bij Coolblue stapt hij als medeondernemer in. In zijn nieuwe rol komt Remco HeatTransformers versterken om Europa nóg sneller gasvrijer te maken. Hiervoor richt hij zich op het versnellen van de groei en de buitenlandse expansie.

In de afgelopen tien jaar bij Coolblue bouwde Remco met zijn teams aan klantvriendelijke bezorg- en installatieservice. Hij startte met een idee, twee teamleden, drie laptops en veel support. In minder dan acht jaar bouwde hij dit uit tot een organisatie met een record NPS, waar 1.750 mensen, op 33 locaties in drie landen werkten. “Warmtepompen hebben de wind in de rug en dus zochten wij iemand die onze stevige groeiambities in goede banen kan leiden. Die persoon vonden wij in Remco”, zegt Stijn Otten, directeur en oprichter van HeatTransformers. “Niet alleen vanwege zijn trackrecord, ook vanwege zijn persoonlijke eigenschappen is hij een echte versterking. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen Europa versneld gasvrijer kunnen maken.”

Duurzaamheid en ondernemerschap

Voor zijn overstap naar HeatTransformers noemt Remco meerdere redenen: een nieuwe uitdaging, een bijdrage aan de energietransitie en medeondernemerschap. Hij stapt bij het warmtepompplatform in als ondernemend directielid. “Na een mega leerzame periode bij Coolblue zocht ik een omgeving waar ik mijn ervaring kon combineren met een positieve bijdrage aan de planeet in een bedrijf dat snel wil groeien”, licht hij toe. “Als vader vind ik het enorm belangrijk dat mijn dochter in het jaar 2100 een leefbare planeet heeft. Juist daar leveren we met HeatTransformers een grote bijdrage aan. We focussen ons op het probleem met de hoogste CO2-impact: huishoudens gasvrijer maken.”

Groeiambities

Samen met oprichters Stijn en Gijs voorziet Remco een mooie toekomst voor HeatTransformers. Nadat de organisatie recent 15 miljoen euro groeikapitaal ophaalde, liggen er ambitieuze groeidoelstellingen voor verdere expansie in Nederland en betreding van de Duitse en Engelse markt. Daarvoor moet ook de organisatie versterken. Remco: “Vanaf het eerste moment ben ik enorm onder de indruk van de missie, ambitie en technische expertise bij HeatTransformers. In de afgelopen vier jaar hebben Gijs en Stijn bij HeatTransformers een stevige basis neergezet om nu samen op verder te bouwen.”

Vorig bericht Voorbereiding doorfietsroute Amersfoort
Volgend artikel Directiebenoeming BAM Bouw en Techniek

Nu op WijUtrecht