Evenement

Inclusief financieren goed voor verdienvermogen Nederland

MKB financieringscongres vindt plaats op maandag 3 juni in Driebergen

Inclusief financieren goed voor verdienvermogen Nederland

Foto: Stichting MKB Financiering

Stichting MKB Financiering heeft 2024 tot het jaar van inclusieve financiering uitgeroepen en tijdens het jaarlijkse MKB Financieringscongres ‘Mind the Gap’ op maandag 3 juni wordt er een podium geboden aan ondernemers, financiers en initiatieven die zich inzetten voor een inclusieve mkb-financieringsmarkt.

Speciale gast en spreker Koningin Máxima

H.M. Koningin Máxima zal het congres openen en houdt een toespraak als lid van het Nederlandse Comité voor Ondernemerschap. In haar toespraak gaat Koningin Máxima onder meer in op het belang van financieringsmogelijkheden voor groei en verduurzaming van het mkb. Stichting MKB Financiering is vereerd Koningin Máxima te mogen ontvangen.

Inclusief financieren noodzakelijk voor toekomst

40% van de nieuwe ondernemingen wordt gestart door een ondernemer met een migratieachtergrond. 4 van de 10 ondernemingen wordt gestart door een vrouw, maar slechts 10% van de financiële producten en 0,7% van het risicokapitaal wordt geïnvesteerd in vrouwelijke teams. Voor het toekomstig verdienvermogen van Nederland is het belangrijk dat ook deze ondernemers worden ondersteund met passende financiering om.

Andere sprekers en initiatieven

Speciaal gezant mkb financiering Menno Snel zal een update geven over de voortgang van het Nationaal Convenant MKB-Financiering. Het congres zal ook het officiële tweede tekenmoment voor deelnemers aan Code-V zijn en de nieuwe Managing Director Marianne Bruijn zal de plannen voor de komende jaren toelichten. Daarnaast zullen initiatieven zoals Dutch New Narrative Lab (Ruben Brave) en FASE (Saja Chander) hun ervaringen delen in het begeleiden van niet-traditionele ondernemersgroepen en deelt Prof. dr. ir. H. Gerrits, hoogleraar Informatie en Innovatie en AI ondernemer, de laatste inzichten rond Artificial Intelligence en de kansen en risico’s die dit biedt. Ook geeft Mohamed el Bakali een inzicht in de mogelijkheden, kansen en uitdagingen met betrekking tot islamitisch financieren.

Voor een open blik

Geïnteresseerden die kansen zien in een divers Nederland en actief zijn als financier of adviseur voor MKB ondernemers, kunnen tickets bestellen voor het MKB financieringscongres via de website. Het congres wordt gehouden op Landgoed de Horst te Driebergen op maandag 3 juni om 13.15 uur.

Vorig bericht Donderdag 30 mei opent Wibra een nieuwe winkel in Amersfoort!
Volgend artikel Doorfietsroute Amersfoort – Bunschoten officieel geopend

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijUtrecht