Financieel

Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023

Meer mensen, meer waardering, meer winst

Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023

Foto: Michiel Ton

Utrecht,
Koninklijke Jaarbeurs haar geïntegreerde jaarverslag over 2023 gepubliceerd. Dit verslag beschrijft haar activiteiten, strategie, financiële- en niet-financiële resultaten en belangrijke thema’s van het afgelopen jaar. Na een periode van drie moeizame corona jaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten en is Jaarbeurs weer volop in bedrijf. 

Highlights

  • In 2023 is Jaarbeurs bezocht door 2,3 miljoen bezoekers.
  • Het publiek heeft Jaarbeurs voor de tweede keer op rij gekozen tot beste congreslocatie van het jaar.
  • Na een aantal verliesgevende jaren is een positief rendement behaald van 9,9 miljoen euro.

Een jaar van inspiratie en herijking

Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “2023 was een jaar van inspiratie en herijking. Onze inspanningen om Jaarbeurs na corona te herstellen en te vernieuwen hebben hun vruchten afgeworpen. Naast de voortgang op onze strategie en de behaalde resultaten laten we in dit vernieuwde verslag zien hoe we waarde hebben gecreëerd voor onze klanten, medewerkers en de maatschappij. In het verslag zijn verhalen van onze stakeholders te lezen.”

Pascal van Gool, CFO Koninklijke Jaarbeurs: ”Na een paar verliesgevende jaren als gevolg van de coronapandemie, hebben we in 2023 een positief rendement behaald van 9,9 miljoen euro. In 2022 was er nog sprake van een verlies van 7,4 miljoen euro.”

Nationaal en internationaal

In Nederland organiseerde Jaarbeurs in 2023 18 verschillende beurzen gericht op haar strategische markten health & life sciences, bouw & installatie, agrifood, logistiek en travel & leisure. Naast eigen vak- en consumentenbeurzen, vonden in 2023 38 grote beurzen en evenementen van opdrachtgevers in Jaarbeurs plaats.

Live en online

Jaarbeurs wil 365 dagen per jaar relevant zijn in haar strategische markten en lanceerde in 2023, naast de Dutch Health Hub en Computable.nl, het online platform de Bouw & Installatie Hub.

Voortgang op duurzaamheid

Opnieuw zijn grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Marloes van den Berg, Chief People & Sustainability Officer Koninklijke Jaarbeurs: “Zowel bij evenementen die we zelf organiseren als de evenementen die we faciliteren jagen we duurzaamheid actief aan. We spelen in op trends in de markten waarin we actief zijn. Ook binnen onze eigen organisatie staat duurzaamheid centraal.”

Vorig bericht PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank
Volgend artikel Tien faillissementen in Utrecht in eerste weken april

Nu op WijUtrecht