Logistiek

Lidl opent milieuvriendelijke distributie centrum

Goed voor de bevoorrading van 75 supermarkten

Lidl milieuvriendelijke dc Almere

Het nieuwste en duurzaamste distributie centrum van Lidl is onlangs geopend. Het is het zesde dc van Lidl, en is tevens voor 60% zelfvoorzienend in energie. 

Het eerder in Zwaag gelegen pand werd te klein, dus heeft Lidl de keuze gemaakt te verplaatsen naar Almere. Het nieuwe pand zou goed zijn om wel 75 supermarkten in de regio van voorraad te voorzien. Ook kan het indien nodig 16 duizend vierkante meter uitbreiden, om een toekomstige tweede verhuizing te voorkomen.

Bouwmanager Marcel Ganzeboom: “Het bouwen van ieder dc bracht ons een extra stukje duurzame innovatie, dat we weer konden meenemen naar de volgende locatie.” Het pand is voorzien van alle duurzame opties waar een ieder over zou kunnen nadenken. Zo liggen er zo’n 7.000 zonnepanelen op het dak, wordt regenwater opnieuw gebruikt en wordt er voor de vloerverwarming vrijgekomen warmte van de koelingen gebruikt.

De toekomst is elektrisch

Lidl wil in de toekomst al het vervoer van en naar de supermarkten elektrisch laten gaan. Zo beschikt het dc al over twee elektrische vrachtwagens, laadpalen en snelladers. Ganzeboom: “We moeten voorbereid zijn op de toekomst. We moeten van het gas af, we moeten elektrisch rijden. Dat is geen willen, maar moeten.” In de toekomst mogen niet-elektrische vrachtwagens namelijk niet meer de binnensteden in.

Vorig bericht TopParken met nieuw vakantiepark Résidence Lage Vuursche
Volgend artikel Driekwart ICT-beslissers denkt dat binnen twee jaar alles op de cloud staat

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijUtrecht