Infra

Onderhoud verkeerslichten Lijnweg Rhenen

Vanaf 27 februari tot en met 3 maart 2023

Onderhoud verkeerslichten Lijnweg Rhenen

Rhenen,
Vanaf 27 februari tot en met 3 maart 2023 voert aannemer Vialis onderhoudswerkzaamheden uit aan de verkeerslichten op de kruising van de Lijnweg (N233) en de Achterbergsestraatweg in Rhenen, in opdracht van de provincie Utrecht.

Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer op en rond de kruising enige vertraging ondervinden.

Werkzaamheden

De werkzaamheden betreffen het vervangen van defecte detectielussen in het wegdek en aanpassingen in de bekabeling. Als de werkzaamheden zijn afgerond, zijn de verkeerslichten weer bedrijfszeker en zal er een betere doorstroming zijn.

Planning

De werkzaamheden vinden plaats vanaf maandag 27 februari tot en met vrijdag 3 maart 2023. Vialis werkt alleen overdag, tussen 07:00 en 16:00 uur. De werkzaamheden zijn gepland in de voorjaarsvakantie omdat er dan minder (school)verkeer is.

Verkeersmaatregelen

  • Buiten de spits, tussen 10:00 en 15:00 uur, zijn de verkeerslichten uit en wordt het verkeer op de kruising geregeld door verkeersregelaars. De maximumsnelheid gaat omlaag naar 30┬ákm/uur.
  • Fietsers kunnen gewoon passeren en krijgen waar nodig hulp van verkeersregelaars.
  • Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle doorgang.

Om op de hoogte te blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen kan er gekeken worden op de Twitter pagina.

Vorig bericht Ongekend veel bezoekers voor MOTORbeurs Utrecht 2023
Volgend artikel Provincie deelt verhalen over participatie in eerste podcast

Nu op WijUtrecht