Infra

Onderhoudswerkzaamheden Vreelandbrug

Start 27 februari 2023 en is eind maart afgerond

Onderhoudswerkzaamheden Vreelandbrug

Vreeland,
Voor de start van het vaarseizoen voert de provincie Utrecht werkzaamheden uit aan de Vreelandbrug in de Provincialeweg (N201) bij Vreeland. De werkzaamheden zijn nodig om de brug in een goede conditie te houden en om het geluid van de brug te verminderen.

De werkzaamheden starten 27 februari 2023 en zijn eind maart afgerond. In de avond/nacht van 15 op 16 maart is er een stremming voor zowel het wegverkeer als voor de scheepvaart.

Vanaf 27 februari t/m 3 maart: Snelheidsverlaging en scheepvaartstremming

Vanaf 27 februari tot en met 3 maart worden de lagers van de hoofddraaipunten vervangen. De werkzaamheden vinden overdag plaats aan de onderzijde van de brug. De weg blijft gewoon open voor het wegverkeer, waarbij de snelheid wordt verlaagd naar 30 km/uur, op het traject tussen de Singel en de Raadhuislaan. Het scheepvaartverkeer is gedurende deze periode volledig gestremd.
Vanaf 4 maart tot woensdagavond 15 maart zijn er wat aanvullende kabelwerkzaamheden. Deze werkzaamheden geven geen hinder.

Van 15 op 16 maart: Wegafsluiting Provincialeweg en scheepvaartstremming

Vanaf woensdagavond 15 maart, 20:00 uur tot donderdagochtend 16 maart, 06:00 worden er voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe opleggingen van het brugdek verricht. In die periode staat de brug open en is de Provincialeweg afgesloten voor alle wegverkeer (inclusief fietsers en voetgangers) tussen het kruispunt Singel en kruispunt Raadhuislaan. Het scheepvaartverkeer is van 15 op 16 maart ook volledig gestremd.
Tussen 16 en 31 maart vinden nog wat restwerkzaamheden plaats die geen hinder geven. Ook wordt er een aantal keren proefgedraaid waardoor de brug mogelijk iets vaker open- en dichtgaat.

Omleidingsroutes/bereikbaarheid

Tijdens bovengenoemde wegafsluiting is de bereikbaarheid als volgt geregeld:

  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N402.
  • Nabij gelegen panden zijn via de parallelweg bereikbaar.
  • Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de dorpsbrug.
  • Omdat de brug openstaat, kunnen ook de nood- en hulpdiensten geen gebruik maken van de brug. Bij calamiteiten maken ook zij gebruik van de omleidingsroute via de N402.
  • Ook de bus maakt gebruik van deze omleidingsroute.

Om op de hoogte te blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen kan er gekeken worden op @werkaandewegutr.

Vorig bericht Piekbelastersregeling levert weinig op voor Utrecht
Volgend artikel Nieuwe eigenaar voor Multicopy Zeist

Nu op WijUtrecht