Werkzaamheden

Werkzaamheden aan fietspad Rijksstraatweg (N225) in Leersum

Aannemer Dura Vermeer voert vanaf maandag 22 april werkzaamheden uit aan het fietspad van de Rijksstraatweg (N225) tussen Leersum en Amerongen

Werkzaamheden N225

Bron: Provincie Utrecht

Aannemer Dura Vermeer voert vanaf maandag 22 april in opdracht van de provincie werkzaamheden uit aan het fietspad van de Rijksstraatweg (N225) tussen Leersum en Amerongen. Deze werkzaamheden maken deel uit van de aanleg van de doorfietsroute Utrecht Science Park – Veenendaal. 

Werkzaamheden

De werkzaamheden betreffen vooral groot onderhoud, waarbij het fietspad van nieuw asfalt wordt voorzien en waar mogelijk wordt verbreed met grasbetontegels. Ook wordt er nieuwe markering aangebracht waardoor het fietspad beter zichtbaar en veiliger wordt. De werkzaamheden vinden plaats aan het fietspad van de Rijksstraatweg tussen het einde van de bebouwde kom van Leersum en de Galakrotonde (aansluiting N225 – Kersweg).

Planning

De werkzaamheden gaan maandag 22 april van start en duren naar verwachting tot en met vrijdag 14 juni.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is het fietspad van de Rijksstraatweg tussen Leersum en Amerongen tijdelijk afgesloten.

  • Vanaf 22 april wordt het zuidelijke fietspad afgesloten vanaf Rijkstraatweg 25 tot aan de Galakrotonde. Tijdens deze afsluiting wordt fietsverkeer omgeleid via het noordelijke fietspad en wordt dit fietspad tijdelijk een fietspad met twee richtingen. Fietsers dienen over te steken ter hoogte van de Boerenbuurt.
  • Vanaf 22 mei wordt het noordelijk fietspad afgesloten vanaf Rijksstraatweg 24 tot aan de Galakrotonde. Tijdens deze afsluiting wordt fietsverkeer omgeleid via het zuidelijke fietspad en wordt dit fietspad tijdelijk een fietspad met twee richtingen. Fietsers dienen over te steken ter hoogte van de Vredeoordlaan

Woningen en bedrijven direct grenzend aan het fietspad blijven bereikbaar. Het gemotoriseerde verkeer op de N225 ondervindt weinig hinder van de werkzaamheden aan het fietspad.

Vanaf 14 juni 2024 zijn beide fietspaden tussen Leersum en de Galakrotonde weer toegankelijk.

Blijf op de hoogte via bouwapp. Met de ‘Dura Vermeer Bouwapp’ kunt u de werkzaamheden die uitgevoerd worden volgen en op de hoogte blijven van eventuele wijzigingen in de planning. U kunt deze bouwapp gratis downloaden in de appstore. Zoek in de app naar ‘Doorfietsroute Veenendaal – Utrecht Science Park’, open het project en klik op ‘volgen’. U ontvangt dan een bericht van ons zodra er nieuws is.

Waarom doorfietsroutes?

Om vlot, veilig en comfortabel tussen dorpen en steden te fietsen, werkt de provincie aan negen doorfietsroutes. Samen met gemeenten verbeteren we bestaande fietspaden en straten waar de weg gedeeld wordt door fietsers en automobilisten. We zorgen voor een comfortabeler en waar mogelijk breder wegdek en brengen herkenbare belijning en wegwijzers aan. Zo wordt het steeds aantrekkelijker om ook voor langere afstanden de fiets te pakken. Dat is goed voor ons klimaat, vermindert de files op de weg en is gezond. Op de doorfietsroutes zijn alle fietsers welkom, of je nu snel of rustig fietst. Je komt hier minder obstakels tegen en krijgt vaak voorrang op ander verkeer. De doorfietsroute Utrecht Science Park – Veenendaal is een van de negen doorfietsroutes die wordt aangelegd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden van Dura Vermeer eind 2024 gereed. Meer informatie over de doorfietsroutes is te vinden op www.provincie-utrecht.nl/doorfietsroutes  

Vorig bericht Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in landbouw
Volgend artikel 4 faillissementen in week 16 in Utrecht

Nu op WijUtrecht