Infra

Werkzaamheden fietspaden in De Bilt en Bilthoven

Werkzaamheden leveren tijdelijk verkeershinder op

Werkzaamheden De Bilt Bilthoven

De Bilt, Bilthoven,
Aannemer KWS Infra voert in opdracht van de provincie vanaf 20 februari werkzaamheden uit aan fietspaden in De Bilt en Bilthoven. Deze werkzaamheden leveren tijdelijk verkeershinder op.

De werkzaamheden vinden plaats aan fietspaden langs de Biltse Rading in De Bilt en langs de Boslaan en de Paltzerweg in Bilthoven. Deze fietspaden maken deel uit van de doorfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort waarvoor ook andere delen van de route t.z.t. worden opgeknapt, verbonden of verbreed.

20 februari – 3 mei 2023: fietspad langs de Biltse Rading in De Bilt

De aannemer werkt tussen 20 februari en 3 mei aan het fietspad langs de Biltse Rading in De Bilt, tussen de aansluiting met de Prof. Dr. P.J. Crutzenlaan en de Herbierotonde. Dit fietspad wordt verbreed en opnieuw geasfalteerd. Daarnaast wordt de verharding van de Prof. Dr. P.J. Crutzenlaan parallel aan de Biltse Rading verwijderd en wordt er nieuwe verharding aangebracht in de vorm van een fietsstraat.

De aannemer werkt op doordeweekse dagen tussen 7.00 en 17.00 uur en werkt zoveel mogelijk met geluidsarm materieel.

Hinder

Tijdens de werkzaamheden is het fietspad langs de Biltse Rading afgesloten; fietsverkeer wordt ter plaatse met borden omgeleid. De omleidingsroute Biltse Rading is op een kaartje weergegeven. De Prof. Dr. P.J. Crutzenlaan is alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Woningen blijven te allen tijde te voet bereikbaar. Daarnaast kan er altijd geparkeerd worden bij de woontorens aan de Prof. Dr. P.J. Crutzenlaan.

20 februari – 28 juli mei 2023: Paltzerweg in Bilthoven

De aannemer werkt tussen 20 februari en 28 juli aan de Paltzerweg in Bilthoven tussen de aansluiting met de Julianalaan en de aansluiting met de Tolhuislaan. De werkzaamheden starten ter hoogte van de Tolhuislaan en verplaatsen zich naar de westzijde van de Paltzerweg richting de aansluiting met de Sperwerlaan. De straat wordt van voetpad tot voetpad verwijderd en vervangen door een fietsstraat gelijkwaardig aan de fietsstraat Paltzerweg ter hoogte van de Baarnseweg in Den Dolder. Doordat de volledige inrichting van de straat wordt aangepast, moeten de huidige 19 bomen worden verwijderd. Wanneer de werkzaamheden gereed zijn, worden er 37 nieuwe bomen aangeplant die qua omvang aansluiten bij de bomen die er nu staan.

De aannemer werkt op doordeweekse dagen tussen 7.00 en 17.00 uur en werkt zoveel mogelijk met geluidsarm materieel.

Hinder

Tijdens de werkzaamheden is de Paltzerweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en is er een omleidingsroute die met borden staat aangegeven. De omleidingsroute Paltzerweg is op een kaartje weergegeven. Wanneer het kruispunt Julianalaan – Paltzerweg aangepakt wordt, geldt er een extra lange omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer. De omleidingsroute kruising Paltzerweg-Julianalaan is een aantal dagen van kracht. Bestemmingsverkeer heeft altijd toegang tot de Paltzerweg. Fietsers en voetgangers kunnen te allen tijde gebruik maken van de Paltzerweg. Wanneer er gewerkt wordt aan het fietspad aan de noordzijde kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van het fiets- en voetpad aan de zuidzijde en vice versa. Er is een verkeersbegeleider aanwezig om fietsers en voetgangers te begeleiden. Woningen blijven te allen tijde te voet bereikbaar.

20 maart – 12 juni 2023: fietspad langs de Boslaan in Bilthoven

De aannemer werkt tussen 20 maart en 12 juni aan het fietspad langs de Boslaan in Bilthoven tussen de aansluiting met de Soestdijkseweg Zuid en de aansluiting met de Sperwerlaan. Het bestaande fietspad wordt opnieuw geasfalteerd. Daarnaast wordt, ten zuiden van de bomenrij, een betonnen fietspad gemaakt. Hierdoor komen er twee brede éénrichtingsfietspaden in plaats van één smal tweerichtingenfietspad (huidige situatie).

De aannemer werkt op doordeweekse dagen tussen 7.00 en 17.00 uur en werkt zoveel mogelijk met geluidsarm materieel.

Hinder

Tijdens het aanleggen van het betonnen fietspad kunnen fietsers het bestaande fietspad blijven gebruiken. Wanneer het beton van het fietspad voldoende is uitgehard, kan fietsverkeer over het betonnen fietspad fietsen en kan het oude fietspad opnieuw geasfalteerd en verbreed worden. Dit betekent dat de Boslaan te allen tijde bereikbaar blijft voor zowel fietsers als voetgangers. Omdat er niet wordt gewerkt aan de hoofdrijbaan kan ook het gemotoriseerd verkeer tijdens de werkzaamheden gewoon doorgang vinden.

Blijf op de hoogte en download de KWS-app

Met de KWS-app kunnen omwonenden op de hoogte van de werkzaamheden en van eventuele wijzigingen in de planning zijn. De KWS-app is gratis  te downloaden op mobiele telefoon of tablet. Zoek in de app naar ‘Doorfietsroute Utrecht-Amersfoort’, open het project en klik op ‘volgen’.

Achtergrondinformatie doorfietsroute Utrecht–Amersfoort

De werkzaamheden in De Bilt maken deel uit van het project doorfietsroute Utrecht-Amersfoort. Om vlot, veilig en comfortabel tussen dorpen en steden te fietsen, werkt de provincie aan negen doorfietsroutes. Samen met gemeenten worden bestaande fietspaden verbeterd, verbonden en voorzien ze van herkenbare belijning, wegwijzers en verlichting. Zo wordt het aantrekkelijker om ook voor langere afstanden en naar werk de fiets te pakken. Dat is goed voor het klimaat, vermindert de files op de weg en is gezond. Op de doorfietsroutes zijn alle fietsers welkom. Download de IK FIETS APP en krijg nog sneller groen licht.

Vorig bericht Beloning voor Utrechtse melkveehouders
Volgend artikel Onderzoek naar windenergie in provincie Utrecht

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijUtrecht