Infra

Werkzaamheden aan fietspaden in Soest

Vanaf 20 maart, uitgevoerd door aannemer KWS Infra

Werkzaamheden fietspaden in Soest

Soest,
Aannemer KWS Infra voert in opdracht van de provincie Utrecht vanaf 20 maart werkzaamheden uit aan fietspaden in Soest. Deze werkzaamheden leveren tijdelijk verkeershinder op.

De werkzaamheden vinden plaats op de volgende locaties in Soest en Soestduinen:

  • het fietspad parallel aan de spoorlijn tussen Utrecht en Amersfoort
  • de gehele Beaufortlaan
  • een gedeelte van het fietspad van de Monnikenboschweg nabij Soestduinen
  • de kruising van de Soesterbergsestraat (N413) met de spoorwegovergang in Soestduinen

Deze fietspaden maken deel uit van de doorfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort waarvoor ook andere delen van de route t.z.t. worden opgeknapt, verbonden of verbreed.

Werkzaamheden

Op bovenstaande locaties wordt het bestaande fietspad verbreed en op sommige delen opnieuw geasfalteerd en op andere delen wordt er nieuw beton aangebracht. De Beaufortlaan in Soestduinen wordt opnieuw geasfalteerd met een middenstrook die een uitstraling heeft van klinkers. Ter hoogte van de zijstraten komen verhoogde plateaus.

De aannemer werkt (met uitzondering van de werkzaamheden aan de N413 ter hoogte van de  spoorwegovergang in Soestduinen) op doordeweekse dagen tussen 7.00 en 17.00 uur en werkt zoveel mogelijk met geluidsarm materieel.

Afsluitingen en bereikbaarheid

  • 20 maart – 24 april: het fietspad langs de spoorlijn Utrecht – Amersfoort is gedurende de werkzaamheden afgesloten en er geldt een omleidingsroute voor fietsverkeer.
  • 6 april – 11 mei: de gehele Beaufortlaan is gedurende de werkzaamheden afgesloten voor alle verkeer. Er geldt een omleidingsroute voor fietsverkeer. Bestemmingsverkeer heeft altijd toegang.
  • 12 mei – 1 juni: het fietspad van de Monnikenboschweg nabij Soestduinen is gedurende de werkzaamheden afgesloten voor fietsers en voetgangers. Er geldt daarom een omleidingsroute.
  • 21 mei – 12 juni: de kruising van de Soesterbergsestraat (N413) met de spoorwegovergang in Soestduinen is drie nachten (22 op 23 mei, 23 op 24 mei en 30 op 31 mei) en één weekend (2 t/m 5 juni) afgesloten. Voor gemotoriseerd verkeer is er een omleidingsroute via de N221, de N237 en de N413. De N413 is te allen tijde bereikbaar voor fietsers en voetgangers. Zij worden begeleid door een verkeersbegeleider.

Blijf op de hoogte en download de KWS-app

Met de KWS-app kunnen omwonenden op de hoogte blijven van de werkzaamheden en van eventuele wijzigingen in de planning. De KWS-app kan gratis gedownload worden op mobiele telefoon of tablet. Zoek in de app naar ‘Doorfietsroute Utrecht-Amersfoort’, open het project en klik op ‘volgen’.

Achtergrondinformatie doorfietsroutes

De werkzaamheden in Soest maken deel uit van het project doorfietsroute Utrecht-Amersfoort. Om vlot, veilig en comfortabel tussen dorpen en steden te fietsen, werkt de provincie aan negen doorfietsroutes. Samen met gemeenten verbeterd de provincie bestaande fietspaden, verbind ze aan elkaar en voorziet ze van herkenbare belijning, wegwijzers en verlichting. Zo wordt het aantrekkelijker om ook voor langere afstanden en naar je werk de fiets te pakken. Dat is goed voor het klimaat, vermindert de files op de weg en is gezond. Op de doorfietsroutes zijn alle fietsers welkom. Hier zijn minder obstakels en krijgen fietsers vaak voorrang op ander verkeer. Download de IK FIETS APP en krijg nog sneller groen licht.

 

Vorig bericht Woondeals regio's U10 en Amersfoort: meer én betaalbare woningen
Volgend artikel Onderzoek naar circulaire bedrijvigheid in provincie Utrecht

Nu op WijUtrecht