Management

Ed Rooijakkers nieuwe directeur stichting WOI

"Door intensief samen te werken, kunnen we grote stappen zetten"

Ed Rooijakkers nieuwe directeur stichting WOI

Foto: WOI, Ed Rooijakkers

De stichting ter bevordering van Wetenschappelijk Onderwijs en Onderzoek in de Installatietechniek (WOI) heeft Ed Rooijakkers aangesteld als nieuwe directeur. Rooijakkers is als adviseur al ruim dertig jaar actief op het gebied van gebouwinstallaties. Rode draad in zijn werkzaamheden is het streven naar duurzame en optimaal functionerende technische voorzieningen in gebouwen.

Gebouwinstallaties kunnen beter en duurzamer

Ed Rooijakkers kijkt uit naar zijn nieuwe rol. De nieuwe directeur ziet veel ruimte voor verbetering. “Op het gebied van innovatie en kenniscirculatie stimuleren onderzoek, onderwijs en praktijk elkaar nog onvoldoende. Dat leidt ertoe tot technische systemen in gebouwen nog vaak suboptimaal presteren, óók qua duurzaamheid.” Rooijakkers wil dit met installatiebedrijven en kennisorganisaties gaan aanpakken. “Door intensief samen te werken, kunnen we grote stappen zetten. Daar ga ik me voor inzetten als directeur van stichting WOI.”

Hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek

Aart van Gelder, voorzitter van Stichting WOI, is blij met de komst van Rooijakkers. De technieksector staat volgens hem voor grote uitdagingen. Niet alleen wat betreft de energietransitie, digitalisering of nieuwe technologie, maar ook als het gaat om de kennis en vaardigheden van nieuwe professionals. “Er is behoefte aan hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek met een grote betrokkenheid van bedrijven uit de installatiebranche en in nauwe samenwerking met universiteiten, hogescholen en andere onderzoeks- en onderwijsorganisaties. Rooijakkers heeft de ervaring en de kennis om hierbij resultaten te boeken. Dat is belangrijk voor de technieksector, voor opdrachtgevers én voor de maatschappij.”

Leerstoel

Stichting WOI stimuleert wetenschappelijk onderzoek voor de technieksector. Zo heeft WOI met financiële steun van bedrijven uit de installatiebranche de leerstoel Building Services Innovation aan de TU Delft en de Fellow Installatietechniek aan de TU Eindhoven ingesteld. Daarnaast financiert de stichting samen met bedrijven uit de sector verschillende onderzoeksprojecten. Voor de versnelling van de kennisoverdracht werkt Stichting WOI samen met onder meer TVVL, ISSO, Wij Techniek, Techniek Nederland en NLingenieurs.

Vorig bericht Nieuwe eigenaar voor Multicopy Zeist
Volgend artikel Eerste staking bij equensWorldline

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijUtrecht