Infra

Groot onderhoud Rijksstraatweg Breukelen-Loenen

In opdracht van provincie voert KWS Infra deze zomer groot onderhoud uit

Groot onderhoud Rijksstraatweg Breukelen-Loenen

Breukelen, Nieuwersluis, Loenen,
In opdracht van de provincie Utrecht voert KWS Infra deze zomer groot onderhoud uit aan de Rijksstraatweg (N402). Het gaat om het deel tussen de bebouwde komgrens bij Breukelen en de Bloklaan (N403) in Loenen aan de Vecht. De werkzaamheden starten op 11 juli en duren tot en met 3 september 2022. In die periode is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Groot onderhoud aan de provinciale wegen is nodig om ze in een goede en veilige conditie te houden. De wegen zijn gemiddeld eens in de 15 jaar aan de beurt en worden per traject (weggedeelte) aangepakt.

Gefaseerde uitvoering

Om de bereikbaarheid van Breukelen, Nieuwersluis en Loenen tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk te borgen, is het werk opgeknipt in 7 fasen, zodat er niet overal tegelijkertijd gewerkt wordt. Om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden, werkt de aannemer 6 dagen in de week vanaf 05:00 uur ’s ochtends tot 23:00 uur ’s avonds.

Omleidingsroutes en bereikbaarheid

  • Voor het doorgaande verkeer is er vanuit beide richtingen een omleidingsroute ingesteld via de N201 en de A2.
  • Fietsers worden omgeleid via het Zandpad (voor het gedeelte tussen de Brugstraat in Breukelen en de Mijndensedijk in Nieuwersluis).
  • Nieuwersluis is in de eerste drie weken alleen vanuit Loenen a/d Vecht te bereiken, in de laatste vijf weken alleen vanuit Breukelen.
  • Bij calamiteiten is er voor de nood- en hulpdiensten altijd een snelle doorgang.
  • De doorgaande buslijn 120 tussen Loenen dorp en Breukelen rijdt om via de A2. In Breukelen rijdt er een pendelbus. Busverkeer in Nieuwersluis is niet mogelijk.
  • Alle panden blijven zoveel mogelijk bereikbaar, al dan niet met aangepaste maatregelen en voorzieningen.

 

Vorig bericht Nathan Hutting benoemd tot bestuurslid Vereniging VvAA
Volgend artikel Fortinet publiceert zijn eerste duurzaamheidsrapport

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijUtrecht