Innovaitie

Innovatieve baby-oorkap springplank naar de VS voor Nederlandse Alpine

Rond 4th of July kopen 80.000 ouders oorbescherming voor hun baby

Innovatieve baby-oorkap springplank naar de VS voor Nederlandse Alpine

Foto Alpine Hearing Protection

Utrecht, 
Na meer dan twee jaar onderzoek komt Alpine Hearing Protection met een innovatieve baby-oorkap (Alpine Muffy Baby) waarmee ze de markt in de Verenigde Staten verder willen openbreken. In Amerika gebruikt naar schatting al één op de vijf ouders een oorkap voor hun baby. In aanloop naar 4th of July ontstaat er een ware run op dit product! Alpine brengt hierin na jaren van ontwikkeling een product op de markt met de beste ergonomie en veiligheid voor de baby. De Alpine Muffy Baby is de enige baby-oorkap die aan de nieuwe certificeringsstandaard voldoet en geluid kan dempen tot 24db. Onderzoek heeft aangetoond dat het gehoor van baby’s gevoeliger is dan dat van volwassenen. Manchester University adviseert om baby’s niet bloot te stellen aan geluiden boven de 80 db. Veiliger is het op 60 db te houden. In Nederland koopt een op de zes ouders al gehoorbescherming voor hun baby.  De verwachting is dat Alpine in de Verenigde Staten rondom de 4th of July  in een paar dagen meer dan 80.000 oorkappen voor baby’s gaat verkopen.

Het ontwikkelen van de verbeterde baby-oorkap heeft de nodige tijd gekost. In een eigen lab zijn meerdere prototypes ontwikkeld. Grootste uitdaging is namelijk dat de baby-oorkap met een hoofdband werkt dat voorkomt dat er teveel druk op de fontenel wordt gezet. Na meerdere prototypes is het gelukt deze band nu zo te vormen dat de oorkap goed en comfortabel zit.

Arthur van Keeken, CEO van Alpine, specialist in gehoorbescherming: “Het is algemeen bekend dat langdurige blootstelling aan harde geluiden schadelijk is voor de gehoorzenuw. Maar zelfs kortdurende blootstelling aan extreem hard volume kan blijvende gehoorschade bij een baby veroorzaken. De gehoorgangen van baby’s zijn kleiner en de haarcellen in de binnenoren zijn gevoeliger dan die van een volwassene. Haarcellen zijn uniek omdat ze een van de weinige lichaamscellen zijn die niet kunnen regenereren. Daarom maakt de verhoogde gevoeligheid voor geluid baby’s vatbaarder voor schade, wat leidt tot permanent gehoorverlies.”

Doorbraak in de VS

“In Europa zijn we al marktleider op het gebied van gehoorbescherming. We zijn geen onbekende in de Verenigde Staten, met een succesvolle lokale webshop en shop op Amazon. Sinds enige tijd zijn we ook exclusief partner op voor de indy500, naast de formule 1 races waar we al actief zijn. Met de baby-oorkap hebben we op dit moment al flinke voet aan de grond en hopen dit nu te versnellen. In de wetenschap dat ouders zich steeds bewuster worden van gehoorbescherming en daar gelukkig maatregelen op nemen denken wij dat deze markt nog een enorme groei doormaakt samen met Alpine ”, aldus Van Keeken.

De verwachting is dat de komende jaren ook ouders in Europa zich bewuster worden van de gevaren van gehoorschade bij zeer jonge kinderen. In Frankrijk ziet Alpine een verkoop piek rondom quatorze juillet en in het Verenigd Koninkrijk met Guy Fawkes day. In Nederland ziet het in Utrechtse gevestigde bedrijf dat tijdens Oudjaarsnacht ouders naast vuurwerkbrillen ook oorkappen kochten.

Mogelijke gehoorgevaren voor baby’s en kinderen:

  • Verjaardagen
  • Druk restaurant/koffiebar
  • Stofzuigen en grasmaaien
  • Speeltjes met geluid
  • Vuurwerk
  • Vliegtuig
  • Parades zoals Koningsdag, festivals., etc

De Muffy Baby

Bij de vernieuwde  Muffy Baby oorkap is de fitting nog beter door de innovatieve hoek. De diagonale hoek van de oorkappen maakt dat ze nu nog gemakkelijker en juist zijn op te zetten en dat ze nog fijner zitten bij de baby. Dit extra stukje comfort maakt dat baby’s ze lekker vinden zitten en dan ook graag ophouden. De vernieuwde oorkappen zijn geschikt voor kleintjes van ongeveer zes maanden tot vijf  jaar maanden. Daarnaast dempen de oorkappen tot wel 24dB! De oorkappen zijn uitgebreid getest om langdurige bescherming te waarborgen en dit terwijl druk op de fontanel wordt voorkomen.

Vorig bericht PFAS in Utrechts zwemwateren ruim onder advieswaarde RIVM
Volgend artikel Provincie Utrecht stelt 250.000 euro beschikbaar voor agroforestry

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijUtrecht