Infra

Start onderzoek naar beleving op vijf toekomstige doorfietsroutes

Langere afstand fietsen naar werk of school aantrekkelijk maken

Start onderzoek beleving doorfietsroutes

Provincie Utrecht start met een onderzoek naar de beleving van vijf fietsroutes. Dit gebeurt op fietspaden waar de provincie, samen met de gemeenten, doorfietsroutes gaan aanleggen. Doorfietsroutes zijn vlotte, veilige en comfortabele fietspaden tussen dorpen en steden om ook op een langere afstand fietsen naar werk of school aantrekkelijk te maken. 

Provincie Utrecht start met een enquête naar de beleving van vijf fietsroutes. Dit gebeurt op fietspaden waar doorfietsroutes komen. Het gaat om de volgende routes:

  • Amersfoort – Hilversum;
  • Utrecht – Hilversum;
  • Houten – Lage Weide;
  • Houten Castellum – Utrecht Science Park (USP);
  • USP – Veenendaal.

De enquête wordt uitgevoerd door Goudappel Coffeng op dinsdag 23, donderdag 25 en zaterdag 27 mei. Er worden flyers op de fietspaden uitgedeeld en de enquête wordt online verspreid.

Waarom onderzoek?

Met het onderzoek wilt de provincie allereerst kijken hoe de beleving nu is en wat ze in het definitief ontwerp nog mee kunnen nemen. Daarnaast willen ze later, als de doorfietsroute klaar is en wordt gebruikt, met een een-meting het verschil meten. Voor de 4 andere doorfietsroute is reeds een nulmeting externe linkuitgevoerd.

Wat zijn doorfietsroutes?

Meer mensen op de fiets vraagt om een vlot, veilig en comfortabel fietsnetwerk. Juist om forenzen ook op een langere afstand te stimuleren om te fietsen, realiseert de provincie samen met gemeenten negen doorfietsroutes. Hiermee worden bestaande fietspaden verbeterd, aan elkaar verbonden en voorzien van herkenbare belijning, bewegwijzering en waar mogelijk verlichting. Fietsers komen minder obstakels tegen en krijgen vaker voorrang op ander verkeer. Op de doorfietsroutes zijn alle fietsers welkom, of je nu snel of rustig fietst, daarvoor zijn ze breed genoeg.

Vorig bericht Bekendmaking genomineerden 41ste Geerlig Riemerprijs
Volgend artikel Voorbereiding doorfietsroute Amersfoort

Nu op WijUtrecht