Ondernemen

Studenten krijgen eigen ‘broedplaats’ voor te starten onderneming

IVA Business School plaatste twee garageboxen op eigen terrein, zodat studenten hier kunnen starten met waarmaken van hun droom

Studenten krijgen eigen ‘broedplaats’ voor te starten onderneming

Foto: Links Joan Janssens en rechts Leen de Koning

Driebergen, 
Wat hebben Disney, Mattel, Google, eBay en Virgin Records met elkaar gemeen? Deze megabedrijven zijn allemaal gestart in een garage. Om deze inspiratie te omarmen en om dromen van studenten waar te maken, plaatste IVA Business School in Driebergen op 14 november twee garageboxen op eigen terrein, zodat studenten hier al starten met het waarmaken van hun droom en ambities, het starten van een eigen (grote) onderneming.

Joan Janssens, directeur van IVA, is zeer content met deze investeringen. “De plaatsing van de garageboxen is een essentieel onderdeel van onze inzet voor goed ondernemerschapsonderwijs. De garageboxen bieden studenten de kans om hun ondernemersplannen waar te maken en dragen ook bij aan de groei en ontwikkeling van onze opleiding.’’

Begin klein en eindig groot

De garageboxen zijn elk zes bij drie meter en zijn simpel aangekleed met meubilair, Nespresso-apparaat en een bureau. Studenten zijn vrij om de ruimtes verder in te vullen, wat de inspiratie bevordert om een onderneming te starten en uit te werken. De garages zijn speciaal geplaatst voor MBO en HBO studenten met goede studieresultaten en een eigen businessplan. De eerste studenten met een onderneming hebben zich al gemeld. RTI-Solutions, Watt Boats, IJs van Oranje, Timeout Experience, Chester Media en Merchandise Shop nemen er hun intrek. Het voordeel is dat de studenten zich na 4 maanden mogen inschrijven als BV bij de KvK waarbij zij het IVA-adres gebruiken. Een perfecte start dus voor het opzetten van een start-up.

75% wil eigen bedrijf starten

MKB-ondernemers vormen de motor van de economie. Ondernemerschap staat daarom centraal bij IVA Business School. Het idee voor de garageboxen ontstond uit de wens om studenten een realistische ondernemerservaring te bieden. Hiermee creëert IVA een broedplaats voor jonge ondernemers, waar ze hun ideeën kunnen omzetten in concrete plannen. Uit rondgang van de school onder haar studenten blijkt namelijk dat 75% ambieert ooit een eigen bedrijf te leiden.

Voor en door ondernemers

De plaatsing van de garageboxen is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van Amega Groep, een partner die garant staat voor automobiliteit in de regio Zuid Holland Zuid. “Ondernemen, ondersteunen en ontzorgen zijn pijlers waar ons bedrijf uit bestaat. Het sponsoren van de garageboxen doen wij graag. Om studenten te helpen vanaf het begin van hun carrière past volledig in onze visie, ‘’ aldus Leen de Koning, directeur Amega Groep.

Vorig bericht Nieuwe directeur-bestuurder Spoorwegmuseum
Volgend artikel Herbalife dertig jaar actief in Nederland

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijUtrecht