Financieel

MeDirect verhoogt spaarrente naar 3%

"Als de ECB de rente verhoogt, dan doen wij dat ook"

MeDirect verhoogt spaarrente naar 3%

Foto: MeDirect

Utrecht,
MeDirect heeft in reactie op de renteverhoging van de Europese Centrale Bank van 14 september de spaarrente van MeSave met 0,25% verhoogd. De online bank biedt daarmee als eerste in Nederland een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden met 3% rente per jaar. 

Het afgelopen jaar hebben banken hun spaarrentes maar mondjesmaat verhoogd na een rentebesluit vanuit de ECB. MeDirect, dat vorige maand haar spaarrekening MeSave introduceerde met 2,75% rente per jaar, reageert nu direct op het rentebesluit van 14 september en verhoogt de rente net als de ECB met 0,25%.

Hoge spaarrente

Voorafgaand aan het rentebesluit bood MeDirect al één van de hoogste spaarrentes in Nederland. Het is de missie van de online bank om vermogensopbouw toegankelijk te maken. Het bieden van een aantrekkelijke spaarrente ziet MeDirect als belangrijk onderdeel hiervan.

Job Mantz, countrymanager van MeDirect, zegt over de verhoging van de spaarrente: “We hebben gezien dat het bij veel banken lang duurde voordat de spaarrente omhoog ging. En als de verhoging dan eindelijk kwam, was deze voor veel mensen te mager. Wij hebben voorafgaand aan het rentebesluit gezegd: als de ECB de rente verhoogt, dan doen wij dat ook. Die belofte maken we nu waar.”

Sparen zonder beperkingen

MeSave is een IBAN-spaarrekening en kent geen beperkingen zoals een minimale of maximale storting en er kan altijd worden bij- of afgeschreven. De rente die klanten ontvangen op hun spaargeld wordt halfjaarlijks uitgekeerd en deposito’s staan onder de gebruikelijke garantie tot €100.000.

Vorig bericht Intentie tot herbenoeming Ruud Joosten in raad van bestuur
Volgend artikel Start-up Revolt verduurzaamt IVA Business School

Nu op WijUtrecht