Duurzaam

Start-up Revolt verduurzaamt IVA Business School

Van student aan IVA Business School tot oprichter van start-up Revolt

Start-up Revolt verduurzaamt IVA Business School

Foto: Rutger Bosch, Revolt

Driebergen,
Van student aan IVA Business School tot oprichter van start-up Revolt. De visie van Rutger Bosch en zijn compagnon Jeroen van de Ven op duurzame mobiliteit leidde tot de oprichting van Revolt, een bedrijf gespecialiseerd in laad- en energieoplossingen. Nu werkt hij samen met zijn oude school om het volledige terrein te voorzien van duurzame infrastructuur. Daarnaast stoomt hij de nieuwe generatie studenten klaar voor het bedrijfsleven in de duurzame sector. 

Win-winsituatie

Met de snelle groei van het aantal elektrische auto’s op IVA-campus nam de vraag naar laadpalen toe. Toen Rutger zijn voormalige school bezocht, kwam hij gelijk op het idee om hen te faciliteren met laadpalen. “We zijn trots dat een oud-student met zijn onderneming ons faciliteert met laadpalen en een actieve rol speelt in onze transitie naar duurzame mobiliteit en het verminderen van CO2-uitstoot,” vertelt Henk van Lith, adjunct-directeur van IVA Business School. Revolt heeft nu in totaal veertien laadpunten geplaatst, verspreid over de gehele IVA-campus. Het bedrijf verzorgt de hardware, installatie en het onderhoud van de palen, terwijl de IVA een vast bedrag per maand betaalt. Op deze manier stimuleert de start-up elektrische mobiliteit en bevordert IVA Business School haar duurzaamheidsdoelen.

Studenten klaarstomen voor het bedrijfsleven

Naast het verduurzamen van bedrijven geeft Bosch afstuderende studenten van IVA ruimte om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen en te optimaliseren. Hij ziet het dan ook als zijn persoonlijke missie om deze studenten binnen Revolt klaar te stomen voor het bedrijfsleven. “Je kunt in theorie precies weten hoe je een procesverbetering of propositie moet ontwikkelen, maar als je niet weet hoe je met weerstand vanuit het bedrijf en de markt moet omgaan, loop je snel vast”, aldus Bosch. De samenwerking tussen Revolt en de studenten leidt tot een win-winsituatie. Zo profiteren de studenten van de praktische werkervaring en geniet Revolt van de frisse perspectieven en innovatieve ideeën die de studenten met zich meebrengen.

Behoefte laadpalen groot

Revolt is nu ruim twee jaar actief en heeft in die tijd een klantenbestand van honderd opdrachtgevers opgebouwd. Het bestand bestaat uit kantoorlocaties, bestemmingslocaties en vastgoed- en bouwbedrijven. De ambitie van Bosch en Van der Ven is om door te groeien naar het buitenland, met focus op Europa. Landen als Nederland en Noorwegen lopen voorop in de transitie naar duurzame mobiliteit en innovatie. ”De behoefte om te kunnen laden is groter dan het daadwerkelijke aanbod aan laadplekken. Daarom zetten wij ons in om de benodigde palen versneld te plaatsen”, aldus Bosch. Hij streeft ernaar om deze innovaties op grote schaal naar andere landen te brengen. “Onze droom is oneindig, en we zijn vastberaden om met Revolt verder te groeien en onze impact op de wereld te vergroten”.

Vorig bericht MeDirect verhoogt spaarrente naar 3%
Volgend artikel Nieuwe documentoplossing bespaart jaarlijks honderden uren

Nu op WijUtrecht