cybersecurity

Webinar 5 oktober: invoering van de NIS2 Europese richtlijn cybersecurity

Digitale veiligheid is van cruciaal belang. Dat besef dringt steeds meer door in Europa en Nederland

Digitale veiligheid is van cruciaal belang. Dat besef dringt steeds meer door in Europa en Nederland. Europa speelt daar op in met de invoering van de NIS2: een Europese richtlijn op het gebied van cybersecurity en de omgang met cyberincidenten. Duizenden organisaties in Nederland zullen eind 2024 aan de wetgeving die voortkomt uit deze richtlijn moeten voldoen. Het Digital Trust Center (DTC) heeft als doel om deze organisaties zo goed mogelijk voor te bereiden op de invoering van deze wetgeving.

Dat doet het DTC onder meer door een webinar voor alle ondernemers van Nederland te organiseren op 5 oktober 2023. Het webinar is een gezamenlijk initiatief van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het DTC. Michel Verhagen, manager van het DTC, ziet het webinar als een eerste stap in de bewustwording van ondernemers dat de nieuwe wetgeving er aan komt.

Manager van het Digital Trust Center Michel Verhagen ziet het webinar als een eerste stap in de bewustwording van ondernemers dat de nieuwe wetgeving er aan zit te komen. “Veel organisaties willen weten of de nieuwe wetgeving voor hen relevant is en wat dit in de praktijk gaat betekenen. Hoewel nog lang niet alles bekend is over deze wet, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. En we gaan tijdens het webinar in op de maatregelen die je nu al kunt nemen om je organisatie digitaal veiliger te maken.”

Verschillende experts komen in het webinar aan het woord en gaan in op vragen als: Wat betekent de NIS2 voor jouw organisatie? Hoe zit de doorvertaling van de NIS2 naar Nederlandse wetgeving in elkaar? Hoe kan jouw organisatie nu al haar digitale weerbaarheid verder versterken en anticiperen op wat de NIS2 gaat verplichten?

Tijdens dit webinar krijg je een actueel beeld van de belangrijkste thema’s uit de NIS2-richtlijn die van invloed zijn op je organisatie. Je krijgt meer informatie over de context en totstandkoming van de richtlijn. Ook worden in het webinar een aantal thema’s, waaronder de zorgplicht, meldplicht, registratie en toezicht behandeld.

Verhagen: “Voor bedrijven die onder de NIS2-richtlijn vallen, maar ook voor bedrijven daarbuiten, is het nu al van groot belang om maatregelen te treffen die je beter beschermen tegen cyberaanvallen en cybercriminelen. Je kunt vaak zonder een al te grote investering al aan de slag met de weerbaarheid van je bedrijf door bijvoorbeeld een risico-analyse te maken, multifactor-authenticatie in te stellen en een goede back-up te maken.”

Aanmelden voor het webinar: De impact van NIS2 op jouw organisatie

In het kort:

Wat: Webinar over de NIS2-richtlijn
Waar: Gratis online te volgen vanaf elke browser met deze link
Voor wie: Deel deze link met collega’s, mede-ondernemers en andere geïnteresseerden
Wanneer: Donderdag 5 oktober 15.00 tot 16.15 uur

 

Vorig bericht Nieuwe documentoplossing bespaart jaarlijks honderden uren
Volgend artikel Feestelijke opening ALDI Maarssen

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijUtrecht